levegőből ás a szakkör (?!)

történt egyszer, hogy némi hírverést csapattam egy érdekes megfigyelés körül... így született a blog neve. nem tőlem, ráadásul a teljes értelmetlenség határát súrolja. úgyhogy igyekszem inkább kisütni valami értelmeset belőle... vagyis - közérthetőbben - a légirégészetből!

Copyright

Az oldalon megjelenő tartalmak(képek és szöveg) bármilyen utánközlése, sokszorosítása és elektronikus tárolása a szerző engedélye nélkül tilos. Minden jog fenntartva.

Időjárás előrejelzés (www.időkép.hu)

Időjárás előrejelzés

Légirégész a Limes Kongresszuson 2

2009.09.06. 18:41 légipék

A következő bejegyzés részben kapcsolódik a XXI. Nemzetközi Limes Kongresszushoz, valójában inkább a helyszínhez köthető, hiszen a Hadrianus fal keleti végpontja, Arbeia erődje, valamint a tőle nyugatabbra elhelyezkedő Segedunum is Newcastle Upon Tyne-hoz tartozik, ahol a résztvevők is megfordultak. Ezen kívül az előadások közül sok foglalkozott a térség kutatási eredményeivel, természetesen légirégészeti és távérzékelési segédanyagokat is felvonultatva. Magukra az előadásokra nem kívánok kitérni, ezeket a jövőben megjelenő kötet taglalja részletesen, csupán két angol nyelvű plakátot tennék itt közzé, mely az English Heritage (az ottani örökségvédelem) National Mapping Programme (NMP) (légirégészeti kutatáson alapuló, Angliára kiterjedő lelőhely-térképezési program) Hadrianus fallal foglalkozó eredményeit mutatja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: limes kongresszus english heritage nmp hadrianus fal lelőhely térképezés

A bejegyzés trackback címe:

https://legiregesz.blog.hu/api/trackback/id/tr51364191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása