levegőből ás a szakkör (?!)

történt egyszer, hogy némi hírverést csapattam egy érdekes megfigyelés körül... így született a blog neve. nem tőlem, ráadásul a teljes értelmetlenség határát súrolja. úgyhogy igyekszem inkább kisütni valami értelmeset belőle... vagyis - közérthetőbben - a légirégészetből!

Copyright

Az oldalon megjelenő tartalmak(képek és szöveg) bármilyen utánközlése, sokszorosítása és elektronikus tárolása a szerző engedélye nélkül tilos. Minden jog fenntartva.

Időjárás előrejelzés (www.időkép.hu)

Időjárás előrejelzés

Nem látod a fától az erdőt?

2009.07.16. 22:37 légipék

Érdemes megfogadni a mondást. A régészetben ez talán még inkább igaz. Ha valamit nehezen értelmezhetünk, vagy nem látjuk az összefüggéseket, csak "hátrébb kell menni", el kell távolodni a problémától...

légirégészet a régészet egy különleges formája, mert nem átvitt, hanem konkrét értelemében használhatja a mondást!

Tapasztalatom szerint sokszor szorul magyarázatra a légirégészet mint kutatási forma. Talán nem véletlen, hiszen még szakmai körökben sem tekinthető - sajnos - általánosan elterjedtnek ez a lehetőség. Szeretném, ha írásaimmal kissé közérthetőbbé válna ez a sokoldalú, összetett munka, melynek látványos eredményei mindenki számára kellemes pillanatokat szerezhetnek!

 

Szólj hozzá!

Címkék: módszer légirégészet légirégész

A bejegyzés trackback címe:

https://legiregesz.blog.hu/api/trackback/id/tr71250378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása