levegőből ás a szakkör (?!)

történt egyszer, hogy némi hírverést csapattam egy érdekes megfigyelés körül... így született a blog neve. nem tőlem, ráadásul a teljes értelmetlenség határát súrolja. úgyhogy igyekszem inkább kisütni valami értelmeset belőle... vagyis - közérthetőbben - a légirégészetből!

Copyright

Az oldalon megjelenő tartalmak(képek és szöveg) bármilyen utánközlése, sokszorosítása és elektronikus tárolása a szerző engedélye nélkül tilos. Minden jog fenntartva.

Időjárás előrejelzés (www.időkép.hu)

Időjárás előrejelzés

Ősz = Konferenciák

2010.09.06. 14:26 légipék

Az ősz érkezése a konferenciaszezon közeledését is jelzi. Így van ez idén is, úgyhogy röviden ismertetem is, hogy mi várható, vagy mi történt.

Az elmúlt héten (2010.szept.1-5) az EAA (European Association of Archaeologists) hágai (Hollandia) konferenciáján a Pécsi Légirégészeti Téka vezetőjének, Visy Zsoltnak külön szekciója volt, mely a légirégészet és a világörökség kapcsolatával foglalkozott. A magam részéről a római határvédelmi rendszer kutatásának ilyen irányú eredményeit ecseteltem (írok majd róla posztot).

Egy hét múlva az AARG kimondottan légirégészeti konferenciája következik Bukarestben (Románia), ahol a hazai és erdélyi limes-kutatás légirégészeti vonatkozásáról lesz poszterünk és előadásunk.

Októberben minden érdeklődőnek ajánlom figyelmébe az ESRI felhasználói konferenciáját és a Kákonyi Gábor szervezésében évek óta kiválóan működő Fény-Tér-Kép konferenciát. Ezek Budapesten és Székesfehérváron kerülnek megrendezésre.

Novemberben Pécsett, Európa Kultúrális Fővárosában rendezzük a Fiatal Római Koros Konferencia következő etapját, melyen szintén terítékre kerül légirégészeti témájú kutatás.

Hogy mi várható még utána, az jó kérdés, de a bécsi (Ausztria) kulturális örökséggel és új technológiákkal foglalkozó találkozója is ígéretesnek  tűnik.

Csak sok ne legyen a jóból...

Szólj hozzá!

Címkék: konferencia ősz légirégészet pécsi légirégészeti téka eaa esri

A bejegyzés trackback címe:

https://legiregesz.blog.hu/api/trackback/id/tr712275112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.