levegőből ás a szakkör (?!)

történt egyszer, hogy némi hírverést csapattam egy érdekes megfigyelés körül... így született a blog neve. nem tőlem, ráadásul a teljes értelmetlenség határát súrolja. úgyhogy igyekszem inkább kisütni valami értelmeset belőle... vagyis - közérthetőbben - a légirégészetből!

Copyright

Az oldalon megjelenő tartalmak(képek és szöveg) bármilyen utánközlése, sokszorosítása és elektronikus tárolása a szerző engedélye nélkül tilos. Minden jog fenntartva.

Időjárás előrejelzés (www.időkép.hu)

Időjárás előrejelzés

Mit ér ma két római bronz érme?

2010.01.06. 15:12 légipék

Hűvösen és eredménytelenül indul a reggel. Annak ellenére, hogy négyen járjuk csatárláncban a terepet, a római útnak nyoma sincs. - Talán majd az őrtornyoknál lesz valami… - jegyezzük meg! Telefonon egyeztetünk a helyi múzeumi kollégával, aki ma fémkeresővel segíti kutatásunkat.

A helyszínt pontosan tudjuk azonosítani a térképre illesztett légifotó alapján, de semmilyen lelet, még egy apró kerámiatöredék sincs a felszínen! Czövek Attila, helyi kollégánk tapasztalatában bízunk, no meg a szerencsében. Nem nagy a terület, mégis végtelenségnek tűnik, ahogy fel-alá járva követjük „csipogós” emberünket. Kitartásunk eredménye végül szép hangot ad, és némi bontogatás után vehetjük is elő a dokumentáció segítőit, a GPS-t és a leletes zacskót… a májusi lelet után megvan a második érme a lelőhelyről!

A poszt a Sírásók Naplóján olvasható

Címkék: fémkereső légirégészet danube limes ripa pannonica

A bejegyzés trackback címe:

https://legiregesz.blog.hu/api/trackback/id/tr231651689